אפייה,  מאפינס,  מתוק וטעים,  עוגות פרי

מאפינס/חיתוכיות ריבת תות ושטרוייזל

חיתוכיות, מאפינס או עוגה. איך שלא תקראו לזה- זה טעים ומזכיר בטעמו מאפה נוסטלגי לא מתחכם, כמו של הסבתות של פעם.
ניתן לאפות בתבנית שקעים או בתבנית אינגליש קייק. כך או כך התוצאה מצויינת.
אפייה בתבנית שקעים

הכמות במתכון מתאימה לתבנית אינגליש קייק אחת ולתבנית שקעים קטנה.
החומרים מודגשים בגוף המתכון.

1. מחממים תנור לחום של 180 מעלות ומשמנים בספריי שמן את התבניות.
2. מכינים את מלית הבסיס. מערבבים בקערה בעזרת כף עץ:
100 גרם חמאה רכה בטמפרטורת החדר
100 גרם סוכר חום
2 ביצים טרופות
100 גרם קמח מלא תופח (או רגיל תופח)
1 כפית קינמון
מערבבים היטב כ-3 דקות עד שמתקבלת עיסה סמיכה מאוד. מניחים בצד.
3. מכינים את השטרוייזל. בקערה שמים את המרכיבים הבאים:
75 גרם חמאה קרה
100 גרם קמח
25 גרם שקדים טחונים
50 גרם אבקת סוכר
מפוררים את החמאה בקצות האצבעות אך תוך שאר המרכיבים תוך כדי ערבוב עד שמתקבלת תערובת פירורית.
4. הכנה בתבנית שקעים:
מניחים בכל שקע כף מבלילת הבסיס ומשטחים. יוצקים בזהירות כפית גדושה של ריבת תות על כל פני שטח הבלילה ומפזרים מעל שטרוייזל בכמות נדיבה. מכינים באופן דומה את כל השקעים.
הכנה בתבנית אינגליש קייק:
משטחים בתבנית את הכמות שנותרה מהבלילה. יוצקים בזהירות 4 כפות גדושות של ריבת תות על פני כל שטח הבלילה ומפזרים מעל את השטרוייזל.
5. אופים במשך 15-17 דקות את תבנית השקעים (להימנע מאפיית יתר) וממשיכים לאפות במשך  15-20 דקות נוספות את תבנית האינגליש קייק.
מגישים עם מעט ריבת תות מעל.

אפייה באינגליש קייק

השאר תגובה

%d בלוגרים אהבו את זה: