מאפינס,  עוגות בננה,  עוגות פרי,  שבת בבוקר

מאפינס בננות הכי טעימים שיש

הבננות הראו סימני מצוקה וידעתי שימיהן ספורים. החלטתי להצילן ולהינות ממאפינס בננות כל כך טעים! קל מאוד להכנה ונהדר לפיקניק או סתם לפינוק של אחה״צ עם הקפה.
            
כמות ל-12 מאפינס בתבנית שקעים.
1. בקערה מערבבים לפי הסדר ולאחר הוספת כל מרכיב:
3 בננות בשלות מעוכות
2 ביצים L
1 כוס סוכר
1/2 כוס שמן
1 כפית תמצית וניל
1 כוס קמח
3/4 כפית סודה לשתיה
1/2 כפית אבקת אפייה
1/2 כפית קינמון
1/2 כפית מלח
2. יוצקים לעטרות נייר של מאפינס (הממוקמות בתוך תבנית מאפינס) עד 3/4 מהגובה. מפזרים למעלה שברי שקדים (אופציה) ואופים בתנור מחומם מראש ל-190 מעלות כ-15 דקות.
הערות:
*לקבלת גוון שחום כמו בתמונה שמעניק טעם נהדר למאפין, משאירים את המאפינס בתנור ל-5 דקות נוספות. ולא, המאפין לא מתייבש. הוא לח וטעים מאוד.
* מומלץ להוסיף כחופן (1/2 כוס) אגוזים קצוצים לבלילת המאפינס. מעניק מרקם נוסף וטעם משגע.
* להימנע מערבוב יתר של הבלילה. ערבוב יתר יגרום למאפינס לצאת דחוס וכבד. כלל שתקף בכל עוגה בחושה.

One Comment

השאר תגובה

%d בלוגרים אהבו את זה: