בריא,  טו' בשבט,  מאפינס,  עוגות בננה,  עוגת תפוחים

מאפינס בננה תפוחים ללא קמח וסוכר

לשוחרי הבריאות מבינינו מגיע גם פינוק קטן ליד הקפה.
המאפינס הטעימים האלה לא מכילים סוכר או קמח והם מהווים תחליף נהדר לרגע של קפה ומאפה.
ניתן להשתמש בכל פרי או אגוז שאוהבים.
        
מתכון ל-12 מאפינס קטנים/6 גדולים
החומרים מודגשים בגוף המתכון.
1. מחממים תנור לחום של 180 מעלות ומשמנים היטב תבנית שקעים למאפינס.
2. מכינים בצלחת פירות קלופים וחתוכים לקוביות קטנות ואגוזים שונים, כל אחד לפי בחירתו.
(אני השתמשתי בקוביות מתפוח עץ אחד מקולף {עדיף מזן גרני סמית} 8 דובדבנים מגולענים וחצויים וחופן שקדים פרוסים.)
2. מערבבים בקערה לאחר הוספת כל מרכיב:
1 בננה מעוכה
1 ביצה L
2 כפות דבש
1 כפית קינמון
1/2 כפית אגוז מוסקט טחון (אופציה)
1/2 כפית מחוקה מלח
1 כפית אבקת אפייה
1 כפית תמצית וניל
1/2 כוס יוגורט/ מעדן סויה 
1/2 1 כוסות שיבולת שועל
1 כוס חלב/חלב סויה
הבלילה מעט נוזלית וזה בסדר.
3. יוצקים מן הבלילה לשקעים עד לחצי הגובה. מפזרים 3/4 כמות מקוביות תפוחי העץ בכל שקע, מכסים ביתרת הבלילה עד לשפת השקע ומפזרים מעל כל שקע דובדבנים, שקדים ואת יתרת התפוחים.
4. אופים במשך חצי שעה, מצננים ומפדרים באבקת סוכר. (לא חובה)
שומרים במקרר.

השאר תגובה

%d בלוגרים אהבו את זה: