חנוכה,  מאפים,  מתוק וטעים,  עוגות שמרים,  פורים

מאפה שמרים במלית שקדים כמו בקונדיטוריה

מאפה מושלם, ריחני וטעים עד התמכרות. כשיש זמן מכינים מלית שקדים שמספיקה לכמה מאפים ונשמרת במקפיא במנות מנות.
כשבא לכם מאפה חם וטרי מפשירים מנה אחת מהמלית ומכינים בצק שמרים. אפשר גם לקנות בצק עלים שמרים מעולה שמקצר תהליכים ונותן תוצאה מושלמת.
           
תבנית קוגלהוף או 2 אינגליש קייק
החומרים מודגשים בגוף המתכוןמכינים בצק שמרים מתוק בסיסי:
1. לקערת המיקסר עם וו הלישה מכניסים:
1/4 3 כוסות קמח שמרים
1/3 כוס סוכר
2 חלמונים
250 מ״ל חלב פושר
150 גרם חמאה מומסת
2. מעבדים היטב את הבצק במשך 5 דקות במהירות בינונית גבוהה.
לקראת הסוף מוסיפים 1/2 כפית מלח. הבצק צריך להיאסף יפה מדפנות הקערה ומרקמו גמיש וחלק.
מכסים את הקערה בניילון נצמד ומשהים למנוחה של שעה וחצי.
3. מקמחים משטח עבודה ואת כפות הידיים שלנו עם קמח ומוציאים את הבצק מהקערה. לשים את הבצק קצרות ומתחילים ברידוד לעלה גדול ומלבני.
בעזרת פלטה מורחים בנדיבות קרם שקדים על כל העלה (מתכון בהמשך) למעט הקצוות,  ומפזרים שברי פיסטוק (לא חובה)
מגלגלים לרולדה ומעבירים לתבנית. מתפיחים עוד חצי שעה, מברישים בביצה טרופה ואופים ב-170 מעלות עד שמזהיב יפה.
מלית קרם שקדים
מקציפים 200 גרם חמאה רכה ומוסיפים 1 כוס אבקת סוכר ו-2 כוסות שקדים טחונים, ממשיכים בהקצפה עוד דקה.
מוסיפים 4 ביצים בהדרגה ולבסוף שתי כפות קמח. ממשיכים בערבוב עד שהקמח נטמע.
זהו, הקרם מוכן למילוי. שומרים במקרר.

השאר תגובה

%d בלוגרים אהבו את זה: