לחמים,  מאפים,  מאפים מלוחים,  שבת בבוקר

לחמניות גבינה סופר טעימות ללא שמרים

יותר משני מליון תלמידים החלו את שנת לימודיהם היום. איך אמר שר החינוך? זהו בוקר של חג. ההתרגשות בשיאה, הספרים ארוזים יפה, התיק מוכן ומסודר, ומה עם תיק האוכל? אכן חתיכת תיק.
כל בוקר מחדש שואלים עצמם הורים מה להכין לילדים לארוחת עשר בבית הספר.
הנה לכם רעיון נפלא וטעים כל כך, לחמניות גבינה!
בצק הלחמניות אמנם ללא שמרים אך עשיר בגבינות נהדרות. גבינה בולגרית, לבנה ועמק.
אוכלים אותן חמות או קרות ומתענגים על כל ביס.
אין צורך בממרח נוסף- הכל כבר בפנים. קופסת ירקות קטנה ומשקה שוקו או יופלה שטוזים בנוסף, והילדים בעננים.

      
כמות של 18-20 לחמניות
המצרכים מודגשים בגוף המתכון.
1. מערבבים בקערה לפי הסדר:
100 גרם חמאה רכה מאוד
3 כפות גדושות גבינה בולגרית למריחה פיראוס
1 מיכל גבינה לבנה 250 גרם תנובה 
3 כפות גדושות גבינה צהובה עמק מגורדת
1/2 1 כוסות קמח
1 שקית אבקת אפייה
           
2. מערבבים היטב עם כף וממשיכים בלישה עם הידיים עד לקבלת בצק רך ומעט דביק אך נוח לעיבוד.
יוצרים כדורים בקוטר 3 ס״מ וטובלים בשומשום/קצח/גרעיני חמנייה.
מניחים בתבנית תנור מרופדת בנייר אפייה ובמרווח קל.
       
3. אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות כ-25 דקות ועד שמזהיב.
טיפ: ניתן גם לאפות במולטי קייק. חשוב להכין כדורים קטנים ולהיזהר לא לשרוף אותן.
         

השאר תגובה

%d בלוגרים אהבו את זה: