אורז,  בישול,  בריא,  בשר,  ירקות,  ללא גלוטן,  סעודת שבת

כדורי בשר עם ריבועי ארטישוק

טוב, תקשיבו! מדובר באחד התבשילים הטעימים שיש.

לכאורה פשוט, בסך הכל קציצות בשר וארטישוק, אבל הטעם שמתקבל זה כמו קבב כבש עם ארטישוק צלוי.

מתחילים בבישול בגז ועוברים לתנור לשיזוף חינני וחיוני.

מנה נהדרת לאמצע שבוע או לארוחת שבת. בתאבון 🙂

1. מתחילים בהכנת הבשר. מערבבים בקערה:

500 גרם בשר טחון

1 בצל מגורר

2 שיני שום כתושות

1 ביצה

3 כפות אורז יבש

1 כף שמן זית

1 כפית תבלין לקציצות (של תבליני פרג נהדר)

1 כפית פפריקה מתוקה

1/2 כפית מלח

1/2 כפית פלפל שחור טחון

כוסברה יבשה, שמיר יבש ופטרוזיליה יבשה- 1 כפית מכל דבר

מערבבים הכל ומכניסים מכוסה למקרר.

2. מפשירים קלות תחת זרם המים תכולה מ- 2 שקיות של ארטישוק קפוא.

לוקחים כל תחתית ארטישוק, קוטמים אותה בקצה הקשה שלה בתחתית (טיפ נהדר למי שלא מבין מדוע הארטישוק שלו יוצא קשה למרות הבישול הרב) וחותכים לקוביות בינוניות.

3. מניחים בסיר רחב שמתאים גם לתנור:

3 כפות שמן

1 בצל גדול קצוץ

מטגנים על אש גבוהה עד הזהבת הבצל.

מוסיפים:

קוביות ארטישוק

2 שיני שום קצוצות

1/2 כפית פפריקה מתוקה

1/4 כפית צ׳ילי גרוס

1/2 כפית מחוקה מלח

1/4 כפית פלפל שחור

מערבבים כל הזמן ונותנים לארטישוק להיצרב מכל הכיוונים על אש גבוהה כ-5 דקות.

בינתיים מדליקים תנור לחום של 200 מעלות.

4. לסיר מוסיפים:

2 כוסות מים רותחים ומערבבים. מכסים ומבשלים מספר דקות.

בינתיים מוציאים את קערת הבשר מהמקרר ויוצרים כדורי בשר מעט פחוסים.

5. מכניסים לסיר את הקציצות שהכנו על גבי הארטישוק. בשלב הזה לא מזיזים ולא מערבבים שכן הקציצות עלולות להתפרק.

6. מנמיכים את האש ומבשלים עם מכסה סגור 15 דקות.

לאחר שהקציצות טיפה בושלו והתגבשו, משקים אותן מהרוטב שבסיר ומערבבים בעדינות, משתדלים להניח אותן בתוך הרוטב.

7. מכסים את הסיר ומכניסים לתנור למשך 20 דקות. לסיום בודקים שהארטישוק מבושל היטב.

8. מעבירים את התנור למצב גריל עליון ב- 180מעלות.

מסירים את מכסה הסיר ומניחים לו להתבשל תחת הגריל כ-10 דקות.

כמה דקות לפני הסוף מעלים את המעלות ל-210 (גריל עליון) עד שהתבשיל משחים ושזוף יפה. (זהירות לא לשרוף!)

הערות:

• במקום כוסברה, פטרוזיליה יבשים וכו׳, ניתן כמובן להשתמש בעשבי תיבול טריים לפי טעמכם.

השאר תגובה

%d בלוגרים אהבו את זה: