איטלקי,  טארט/פאי,  מתוק וטעים,  עוגות גבינה,  עוגות יום הולדת,  עוגות ללא אפייה,  עוגות קרם/שכבות,  שבועות,  שבת בבוקר

פאי טירמיסו

עוגת פאי טירמיסו עדינה ונמסה בפה. טעימה מאוד וקלה להכנה. 
מכינים יום לפני ההגשה ונהנים ימים שלמים שכן היא משתבחת עם הזמן.

         
תבנית קפיצית קוטר 26
 לקרם:
1. בקערה גדולה מקציפים בעזרת מקצף יד חשמלי או במיקסר:
2 כוסות חלב
1/2 1 כוסות שמנת מתוקה (1 מיכל שמנת +חצי כוס)
1 אינסטנט פודינג בטעם וניל
2. בקערה אחרת מערבבים היטב:
500 גרם גבינת שמנת/מסקרפונה
1/2 כוס סוכר
מערבבים עד שהגבינה מתרככת וגרגירי הסוכר נמסים.
3.
מקפלים בעדינות את תערובת הגבינה לקרם הפודינג עד לאחידות. מניחים בצד.
לבישקוטים: (חבילה וחצי) 
4. מכינים בקערה תערובת של 3 כוסות שוטים של  אספרסו עם 2-3 כפות רום (לא תמצית) או מכינים קפה שאוהבים באותה כמות.
5. חותכים את הקצה העליון של הבישקוטים, טובלים קצרות באספרסו ומעמידים אותם סביב בהיקף התבנית, כשצידם הקטום כלפי מטה.
טובלים בישקוטים שלמים באספרסו ומסדרים בתחתית התבנית.

6. יוצקים מחצית מהקרם פנימה ומסדרים מעל הקרם בישקוטים  טבולים באספרסו באותו אופן כמו בתחתית.
יוצקים את יתרת הקרם, מיישרים ומכניסים למקרר למשך הלילה.
לפני ההגשה מפדרים את העוגה באבקת קקאו ומגישים.
נ.ב ייתכן וישאר לכם מעט מהקרם. תוכלו להכין ממנו טירמיסו אישי בכוסות קינוח.

השאר תגובה

%d בלוגרים אהבו את זה: