טארט/פאי

טארט קוקוס אנגלי טעים במיוחד

נשאר לי מחג הפסח המון קוקוס. נכון, תמיד טוב שיש בבית קוקוס,- לפזר על עוגת שוקולד או לעטוף כדורי שוקולד אבל היתה לי, תאמינו לי, כמות נכבדת מאוד של קוקוס. לכן, בחיפושיי אחר חמץ טעים לאחר החג החלטתי על הטארט המוצלח והקל הזה. הכי "קשה" היה להתאזר בסבלנות בין שלבי האפייה. אז אוהבי הקוקוס, זה בשבילכם!

תבנית פאי קוטר 24
החומרים מודגשים בגוף המתכון.

1. להכנת בצק הפריך מעבדים במעבד המזון:
1/2 1 כוסות קמח
1 כפית סוכר
100 גר' חמאה קרה. מעבדים לפירורים.
מוסיפים 1 ביצה ומעבדים עד שנוצר גוש בצק.
עוטפים את הבצק בניילון נצמד ומקררים במקרר כחצי שעה.
2. מחממים תנור ל-180 מעלות.
מרדדים את הבצק בין שתי יריעות ניילון נצמד לעיגול בקוטר התבנית. בשיטה זו נמנעים מקימוח יתר וכך הבצק גם לא נדבק לשום דבר. מניחים את הבצק בתבנית ומהדקים תחתית ודפנות. על הבצק ודופנותיו מניחים נייר כסף/נייר אפייה ומפזרים שעועית יבשה. (אפייה עיוורת)
3. אופים כ-20 דקות ולאחר מכן מסירים בזהירות את נייר הכסף עם השעועית. מחזירים לתנור לאפייה נוספת של 5 דקות לייבוש קל.
4. למילוי הקוקוס מערבבים בקערה:
3 ביצים
2 כוסות סוכר (1/2 1 כוסות סוכר למי שאוהב פחות מתוק)
1/2 1 כוסות קוקוס
1 כפית קינמון
125 גר' חמאה מומסת
יוצקים את המילוי לטארט ומחזירים לאפייה נוספת בתנור בחום של 165 מעלות במשך 35-40 דקות.
מצננים ומחלצים מהתבנית.

הארות וטיפים

  • לשים לב לתנור. אם רואים שדפנות הבצק השחימו מהר מידי, לכסות אותם עם נייר אפייה/כסף ולהמשיך לאפות עד תום זמן האפייה. אם תכבו את התנור למראה השחמת הדפנות תקבלו טארט שמילויו אינו אפוי.
  • ניתן לעטר את הטארט עם קוקוס/ א. סוכר/ קרם, כיד הדמיון הטובה עליכם.
                                               
 יאמי!  טארט אנגלי בקלי קלות.

השאר תגובה

%d בלוגרים אהבו את זה: