טארט/פאי,  פורים,  פרג,  שוקולד

טארט פרג ושוקולד

טארט פרג מעולה עם תחתית פריכה ונמסה בפה. חגיגה לאוהבי הפרג והשוקולד.
              
תבנית טארט מתפרקת קוטר 24
החומרים מודגשים בגוף המתכון.
1. מתחילים עם מלית הפרג:
מרתיחים בסיר:
3/4 כוס חלב
50 גרם חמאה
3/4 כוס סוכר
1 שקית סוכר וניל
כשרתח מוסיפים- 200 גרם פרג טחון טרי. מערבבים, מניחים להתקרר בחוץ ומעבירים למקרר לפחות לחצי שעה.
2. תחתית הטארט.
מעבדים לפירורים בקערה או במעבד מזון:
2 כוסות קמח
200 גרם חמאה קרה
1/2 כוס סוכר
מוסיפים 1 ביצה ומעבדים לבצק.
מעבירים למשטח עבודה מקומח ומרדדים לעיגול. מהדקים לתבנית הטארט ומכניסים למקרר לשעה או לחצי שעה למקפיא.
3.מחממים תנור ל-180 מעלות.
משטחים את מילוי הפרג על הבצק ומהדקים היטב. אופים במשך 30-35 דקות עד שהבצק מזהיב יפה. מצננים.
4. מכינים גנאש: ממיסים ביחד 100 גרם שוקולד מריר משובח עם 120 מ״ל שמנת מתוקה. מערבבים ויוצקים על הטארט.
שומרים במקרר.

                   

השאר תגובה

%d בלוגרים אהבו את זה: