אפייה,  טארט/פאי,  עוגות פרי,  עוגת לימון

טארט לימון מעודן וטעים

טארט הלימון הזה מככב אצלי בבית. כולם אוהבים אותו, גם הקטנה שלי. הוא קל להכנה והיתרון הוא שניתן להגישו גם ללא קציפת המרנג מעל ועדיין הטארט יהיה אלגנטי ומרשים.
         
תבנית טארט מתפרקת קוטר 22
החומרים מודגשים בגוף המתכון.
1. לבצק:
מעבדים במעבד מזון:
1/2 2 כוסות קמח
65 גרם קוביות חמאה קרות
3 כפות אבקת סוכר
1 כפית תמצית וניל
קורט מלח
 מעבדים קצרות לפירורים ומוסיפים 1-2 כפות מים קרים לפי הצורך עד שנוצרים פירורי בצק מוצקים. עוטפים בניילון נצמד ומכניסים למקרר ל-30 דקות.
2. למילוי:
מכניסים למעבד מזון:
2 לימונים עם קליפתם וללא הגרעינים, חתוכים לקוביות
1/4 1 כוסות סוכר חום
250 גרם חמאה מומסת
4 ביצים
2 חלמונים (שומרים את החלבונים בטמפ׳ החדר למרנג)
2 כפות קורנפלור
מעבדים למחית ושומרים בצד.
3. מחממים תנור לחום של 180 מעלות כשתבנית התנור בפנים.
מרדדים בזריזות את הבצק בין שני ניירות אפייה לעיגול המתאים בגודלו לריפוד תחתית ודפנות של תבנית טארט מתפרקת קוטר 22. יוצקים את הבלילה מעל הקלתית ומניחים את תבנית הטארט על תבנית התנור שחוממה מראש.
אופים ב-180 מעלות למשך 20 דקות ראשונות. מורידים את חום התנור ל-160 מעלות וממשיכים לאפות במשך 30 דקות נוספות.
*ניתן להגיש כך את הטארט. מעולה גם ללא תוספת המרנג.
4. מרנג:
בבן מארי (קערה מעל סיר בו מעט מים רותחים) מקציפים:
2 חלבונים בטמפ׳ החדר
1/2 כוס סוכר
במהירות גבוהה תוך כדי חימום כ- 10 דקות, עד שהקצף מלבין ונעשה יציב ומבריק. מורידים את הקערה מהסיר וממשיכים להקציף עד שהחלבונים מתקררים מעט.
מעבירים את הקצף לשקית זילוף ומזליפים על הטארט גבעות יפות. ניתן לצפות את הטארט במרנג גם בעזרת מרית. משחימים את המרנג עם ברנר, בזהירות, עד לקבלת צבע שחום ויפה.
למי שאין ברנר ניתן להשחים בתנור כשהוא דלוק על מצב גריל למשך כשתי דקות עד שהמרנג זהוב ויפה.
            

השאר תגובה

%d בלוגרים אהבו את זה: