אפייה,  חגים,  חלה,  לחמים,  מאפים,  מאפים מלוחים,  סעודת שבת,  שבת בבוקר

חלות לכבוד שבת

מאז שפרצה לחיינו הקורונה לא קניתי חלות. הכל אני מכינה בבית ו…התמכרתי! ככה פשוט. הצורך הפך להנאה שהפכה להרגל, כי מה יותר טעים מלחם או חלה שנאפית בבית?

החלות האלה טעימות כל כך, הבצק נוח ממש לעבודה וזה המתכון הכי מוצלח שיצא לי להכין. אז קדימה, אתם עוד כאן? אוטוטו שבת

ואגב, אם אתן רוצות לקיים מצוות הפרשת חלה, הכפלנה את הכמויות במתכון.

המתכון כולו בהשראת ענת בן ארי אלופת החלות המקסימה והאהובה.

1. מכניסים לקערת המיקסר:

1 קילו קמח

2 כפות שמרים יבשים

3 כפות סוכר

1 כף מלח

1/2 כוס שמן– כוס חד פעמי קר

1 ביצה L ששוברים לפני כן לכוס חד פעמי קר וממלאים את יתרת הכוס במים (זה חשוב לכמויות נוזל מדויקות)

2 כוסות מים חמימים (בכוס מדידה חד פעמי קר)

2. מערבבים את התערובת עם וו הלישה במשך 8 דקות במהירות נמוכה-בינונית. התוצאה שמתקבלת היא של בצק שנפרד מהדפנות ומאוד נעים ונוח לעבודה.

3. מוציאים לרגע את הבצק מהקערה לצלחת, יוצקים מעט שמן לתוך קערת המיקסר ומחזירים את הבצק. הופכים אותו כך שהוא משומן מכל צדדיו.

4. מכסים את הקערה בנייר אפייה ומעליו מגבת נקייה ומניחים לו לתפוח עד שמכפיל את נפחו, זה לוקח כשעה.

לאחר כשעה כשרואים שהבצק תפח יפה מורידים לו נפח על ידי ״חבטה״ ולישה קצרצרים. מכסים ומתפיחים שוב.

5. מוציאים את הבצק למשטח עבודה, לשים אותו קצרות ומחלקים ל-2.

מכל חלק יוצרים 3 רצועות ומהן קולעים צמת חלה. כך עושים עם החלק השני של הבצק.

כמובן שאפשר להכין כל חלה שרוצים מאיזו קליעה שרוצים.

בכל מקרה אני נוהגת לשקול את כדורי הבצק לפני שאני מגלגלת אותן לרצועות על מנת שהחלות יצאו אחידות ויפות.

6. מניחים את החלות על תבנית תנור מרופדת בנייר אפייה ומכסים אותן.

נותנים לחלות לתפוח עד שמכפילות את נפחן ובינתיים מחממים תנור לחום של 180 מעלות.

7. מערבבים בקערית:

1 ביצה

2 כפות שמן זית

1 כף סוכר

טורפים היטב את הביצה והתוספות ומברישים בעדינות על החלות מכל צדדיהן. מפזרים שומשום/קצח וכו׳.

8. מכניסים לתנור לאפייה של כחצי שעה עד שהחלה אפויה היטב וצבעה שחום ויפה.

בתום האפייה עוטפים את החלות במגבת עד לצינון.

כמה הערות:

• בשביל לזכות במצוות הפרשת חלה כאמור, מכפילים את הכמויות שבמתכון ומבצעים את הפרשת החלה מייד לאחר שהבצק מוכן.

• אפשר גם להכין מהבצק לחמניות. אני לפעמים מכינה חלה אחת מחלק אחד של הבצק ולחמניות מחלקו השני. יוצרים כדורים שווים בגודלם (לא לשכוח לשקול אותם) ומכינים לחמניות.

• את חלת המפתח המפורסמת שמכינים בשבת שאחרי חג הפסח כסגולה לפרנסה הכנתי מכל הבצק, חלק אחד לעיגול העליון וחלק שני ל״מוט״ של המפתח.

חלת מפתח

3 Comments

השאר תגובה

%d בלוגרים אהבו את זה: