טארט/פאי,  מאפים,  מאפים מלוחים

המדריך לקיש המושלם

אם יש מנה שאני לעולם אבל לעולם לא אפספס ואכין בחג השבועות או בכל אירוח חלבי זו מנת הקיש. אני כל כך אוהבת את השילוב של בצק פריך מלוח, מלית ירקות וקרם רויאל אפוי שיוצרים יחד את הביס המושלם. שמתי לב שהקיש הוא המאכל הראשון שנגמר שלא לומר, נחטף הכי מהר מהשולחן😊
כאן הבאתי לכם את המדריך לקיש:
1. הבסיס, אותו בצק פריך מלוח, שבדרך כלל מכינים תמיד אותו הדבר (וגם אותו ניתן לשדרג על ידי הוספת עלי תימין למשל, או אגוזים קצוצים או כל תבלין שבא לכם)
2. המילוי שמורכב מירקות והוא למעשה מגדיר באיזה קיש מדובר: קיש בטטה, ברוקולי, פטריות, בצל, ים תיכוני, וכו׳.
3. המלית, אותה בלילה שמקשרת בין הבצק למילוי. המלית היא למעשה קרם רויאל שעשוי בדרך כלל מביצים ושמנת וגם היא כמו הבצק פריך אינה משתנה וזהה בכל סוגי הקיש.

והמתכון הראשון הוא לקיש ים תיכוני. קיש קצת שונה ופחות נפוץ אך מעדן אמיתי! (בהמשך הפוסט מתכונים לקישים נוספים)

                 

תבנית פאי מתפרקת קוטר 20

1. הבצק הפריך
במעבד מזון מעבדים לפירורים דקים:
1 כוס קמח
1/2 כפית מלח
50 גרם חמאה קרה
ברגע שנוצרים פירורים מוסיפים:
 1 ביצה
ממשיכים בפעולת הלישה עד שמתקבל גוש בצק.
עוטפים את הבצק בניילון נצמד ושומרים במקרר במשך חצי שעה.
2. המילוי:
מחממים במחבת:
1 כף שמן
מוסיפים:
בצל קצוץ
1 פלפל אדום חתוך לקוביות
מטגנים עד הזהבה ומוסיפים:

6-7 עלי בזיליקום קצוצים

 2 שיני שום קצוצות

מערבבים ומכבים את האש. מצננים קלות.

                            
3. קרם רויאל:
מערבבים יחד בקערה:
1 מיכל שמנת מתוקה
1 גביע שמנת חמוצה
2 ביצים
5 כפות גבינה
1/2 כפית מלח
1/2 כפית פלפל שחור
1/2 כפית אגוז מוסקט
                    

4. הרכבת הקיש:

  • מחממים תנור ל-170 מעלות ומרכיבים את הקיש.
  • • מקמחים משטח עבודה ומוציאים את הבצק מהמקרר. נותנים לו לנוח כמה דקות ולאחר מכן מרדדים אותו לעיגול קצת יותר גדול מקוטר התבנית. מעבירים אותו לתבנית ומהדקים יפה לתחתית ולדפנות. מקפידים על זווית ישרה בין הדפנות לתחתית.

                             

    • בשלב השני של הרכבת הקיש שמים בבצק את המילוי. במקרה שלנו, מילוי הפלפלים.

                            

    • מוזגים בעדינות את בלילת קרם הרויאל מעל מילוי הפלפלים.

                        

    • מכניסים לתנור לאפייה במשך 35-40 דקות עד שפני הקיש משחימים יפה והבלילה יציבה ואינה רוטטת.

    מצננים קלות לפני ההגשה ומעטרים בעלי בזיליקום.

    אופציות נוספות למילוי:

    1. קיש בטטה:

    הבסיס והבלילה זהים.

    מכינים את הבצק לפי ההוראות (שלב 1 במתכון)
    חותכים בטטה בינונית-גדולה לקוביות ומערבבים עם מעט שמן זית, רבע כפית אגוז מוסקט וקורט מלח.
    אופים את הבטטה כ-15 דקות עד לריכוך בחום של 170 מעלות. מוציאים מהתנור ומוסיפים 1 שן שום קצוצה ו-1 בצל מטוגן.
    מצננים את התערובת ואחר כך מסדרים אותה יפה מעל הבצק. ממשיכים לשלב 3 במתכון. (קרם רויאל)

    2. קיש ברוקולי:

    בסיס ובלילה זהים.

    מכינים את הבצק לפי שלב 1.
    מטגנים במחבת:
     20 גרם חמאה
    200 גרם פרחי ברוקולי טריים או מופשרים, חתוכים קלות
    מלח ופלפל שחור לפי הטעם
    50 גרם גבינת צ׳דר מגוררת
    מסדרים את המלית מעל הבצק וממשיכים לשלב 3 במתכון.

    3. קיש פטריות:

    בסיס ובלילה זהים.

    מכינים את הבצק לפי שלב 1.
    מקפיצים במחבת:
    40 גרם חמאה
    1 שן שום כתושה
    תוכן של סלסילה פטריות טריות (שמפיניון או פורטובלו) נקיות וחתוכות בצורה גסה
    מצננים וממשיכים לשלב 3 במתכון.

    השאר תגובה

    %d בלוגרים אהבו את זה: