בישול,  דגים,  סעודת שבת

דגים טריים בעשבי תיבול

אצלינו בבית מאוד אוהבים דגים, מכל סוג. אין סעודת שבת בלי דג.

מטבע הדברים אני מנסה לגוון כמה שיותר. הפעם הכנתי דגים בעשבי תיבול, שמן זית ושום אפויים בתנור. יצאו כל כך טעימים, ליקקנו את האצבעות. הכי כיף במתכון הזה זו קלות ההכנה ושלא ממש ניתן ״להיכשל״ בהכנתם.

אפייה של 20-25 דקות זה כל מה שנדרש כדי להינות מדג איכותי בבית. רצוי לקנות כמובן דגים טריים מחנות דגים שאתם סומכים עליה.

כאן הכנתי דגי לברק שלמים. המתכון הזה מעולה גם לדניס, אמנון וגם לחצי דג סלמון שלם בתנור.

דגי לברק

2 דגי לברק גדולים/ 4 מנות

1. מחממים תנור ל-200 מעלות ומרפדים תבנית תנור בנייר אפייה.

2. מנקים היטב את הדגים וחורצים בסכין חדה 4 חריצים בכל דג בשני צדדיו.

3. בקערה מערבבים:

1/4 כוס שמן זית

צרור גדול פטרוזיליה קצוצה

צרור גדול כוסברה קצוצה

צרור קטן שמיר קצוץ

2 שיני שום כתושות

1/2 כפית מלח גס

חותכים בנפרד:

2 שיני שום לפרוסות

לימון בינוני חתוך לפרוסות

4. מניחים את הדגים בתבנית ומכניסים בכל דג מהתערובת שבקערה וגם מבחוץ- מכניסים היטב לחריצים משני הצדדים ומעסים היטב.

מכניסים לבטן הדג פרוסת לימון ובתוך החריצים מכניסים משיני השום הפרוסות. את יתר פרוסות הלימון שמים מתחת ומעל לדגים.

5. מזלפים למעלה שמן זית ומפזרים עוד מעט מלח גס.

מכניסים לתנור- לא מכוסה- לאפייה של 20-25 דקות עד שבשר הדג לבן והוא נפרד בקלות מהעצם.

הערות:

הכמויות מתאימות ל-4 דגי דניס/ מושט קטנים-בינוניים וגם ל- 6-7 פילה מושט מופשרים.

6 דגי דניס קטנים

הערות מיוחדות לחצי דג סלמון בתנור:

החומרים זהים אך אופן ההכנה שונה. לא חורצים את הדג כמובן.

את האפייה מתחילים מ- 200 מעלות ל-10 דקות ראשונות ולאחר מכן אופים ב-180 מעלות ל-20 דקות נוספות.

חצי נתח סלמון בתנור בתוספת פלפלים צבעוניים😋(לפני בישול)

השאר תגובה

%d בלוגרים אהבו את זה: