אפייה,  מאפים,  שבת בבוקר

ג׳חנון תימני אמיתי

ה- מתכון לג׳חנון אמיתי ומושלם.

תהליך ההכנה טיפה ארוך אבל ממש קל ופשוט רק כדאי להצטייד בסבלנות ולהמתין שהבצק ינוח כמו שצריך בין לישה ללישה עד שיהיה מוכן וגמיש מספיק כדי להיפתח ולהימתח כמו שצריך.

תהליך הפתיחה והגלגול גם הם לא מסובכים בכלל. קראו את המתכון מההתחלה ועד הסוף על כל הסבריו ותכינו לכם כבר לשבת הקרובה ג׳חנון מושלם.

רגע לפני שנתחיל כדאי להציץ בסרטון בסוף

1. מכניסים לקערת המיקסר עם וו הלישה:

1 קילו קמח

1 שקית אבקת אפייה

6 כפות סוכר

1 כף טיפה גדושה מלח

1/2- 3 כוסות מים -כוס מדידה חד״פ קר (ועוד רבע אם יש צורך)

2. מעבדים היטב את הבצק במהירות בינונית עד שהוא נפרד מהקערה, לא דביק ומאוד נוח לעבודה.

(את רבע כוס המים הנותרת מוסיפים לקערה רק אם הבצק נראה קצת קשה ויבש)

ממשיכים לעבד את הבצק במשך 5 דקות נוספות.

3. משאירים את הבצק בקערה וניגשים אליו כל 5 דקות ללישה קצרה במיקסר או ידנית. כך עושים 4 פעמים. (כל 5 דקות לישה, מנוחה והפעלה חוזרת.) לאחר כל סבבי הלישה הבצק יראה יפה יותר, אסוף וגמיש.

4. בינתיים מוציאים מהמקרר 200 גרם חמאה להתרככות.

מניחים לבצק לנוח, מכוסה בקערה, במשך שעה.

5. קורצים 8 עיגולים מהבצק (אני שוקלת כל עיגול כדי שכולם יצאו בגודל אחיד, במקרה שלי 208 גרם לכדור) מניחים אותם על נייר אפייה ומרססים בספריי שמן. מכסים את הכדורים בנייר אפייה, פורסים מעליו מגבת ומניחים לכדורים לנוח במשך שעה.

6. מעבירים את החמאה הרכה לצלחת ומוסיפים לה רבע כוס שמן צמחי.

משמנים משטח עבודה נקי ומניחים במרכזו כדור בצק. מרדדים אותו לעלה גדול ככל שניתן, דק ושקוף. לפעמים נוצרים חורים בבצק בזמן המתיחה, זה בסדר. בתוצאה הסופית זה לא מורגש.

חשוב לשמור על בצק דק לאורך כל שלבי ההכנה. ככל שהבצק יהיה דק כך הג׳חנון יתקבל עלים-עלים דקיקים ויפים.

7. מורחים חמאה בנדיבות על פני כל העלה.

סוגרים צד שמאל לאמצע העלה וטופחים עליו קלות עוד חמאה.

עכשיו סוגרים את צד ימין מעל צד שמאל ומורחים עליו בטפיחות קלות עוד מעט חמאה.

8. מתחילים לגלגל את הבצק לגליל תוך כדי משיכה של הבצק כלפינו כל הזמן. גלגול ומשיכה כלפי הגוף, וגלגול. מתקבל ג׳חנון יפה והדוק.

9. חוזרים על הפעולה עם כל הכדורים ומניחים את גלילי הג׳חנון בסיר ג׳חנון מאלומיניום בגודל בינוני-גדול, משומן היטב.

מתקבלות שתי קומות של ג׳חנון. קומה אחת לאורך ואחת לרוחב.

בסוף התהליך הסיר אמור להיראות כך:

10. מכסים את הסיר ומכניסים לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות. אופים עד לאפייה מלאה במשך 2-2.5 שעות.

11. אם רוצים לאפות את הג׳חנון כל הלילה, אופים לפני שבת כשעה וחצי בחום של 180 מעלות עד שהוא אפוי אך בהיר מאוד שלא לומר- אפוי ולבן.

לפני שהולכים לישון מכניסים לתנור שחומם מראש ל-110 מעלות למשך הלילה. כמובן שצריך לבדוק את הג׳חנון ולוודא שלא אופים אותו יתר על המידה.

הערות:

* חתיכות הג׳חנון גדולות, ככה אנחנו רגילים. אם אתם רגילים לג׳חנון קטן יותר, חלקו את הבצק ליותר כדורים.

* אפשר להקפיא למנות. מפשירים במשך הלילה במקרר ומחממים בבוקר בתנור/על הפלטה.

אז כיצד מקפלים ג׳חנון? ככה!

2 Comments

  • משתמש אנונימי (לא מזוהה)

    וואו, הג׳חנון נראה ממש כמו של אמא שלי, מדהים! נראה פשוט להכנה, תודה על המתכון המפורט!

השאר תגובה

%d בלוגרים אהבו את זה: