בישול,  הודו,  סעודת שבת

תבשיל גרונות הודו פיקנטי עם חומוס

או שאוהבים גרונות הודו או שלא, אצלי מאוד אוהבים ואם אתם כאן אני מניחה שגם אצלכם.

בשר ההודו עדין, רך וממש טעים. אני גם משלבת אותו בחמין והוא יוצא מעולה, לא יבש ועסיסי.

כאן הכנתי את הגרונות כתבשיל עם גרגירי חומוס, מתובל כמו שצריך והתוצאה פשוט ללקק את האצבעות! אורז לבן ליד ואתם מסודרים.

מומלץ להכין עם סיר לחץ שמקצר את זמן ההכנה בחצי, אבל כמובן שאפשר בסיר רגיל גדול. (ראו הערות למטה)

אז איך מכינים?

1. יוצקים 3 כפות שמן לסיר לחץ ומטגנים:

1 בצל גדול חתוך לרצועות דקות

6 שיני שום קצוצות גס

2. מוסיפים 2 גרונות הודו חתוכים לחתיכות בינוניות-גדולות ומערבבים.

3. מוסיפים:

2 עלי דפנה

2 גרגירי פלפל אנגלי

1/2 כפית כמון

1/2 כפית פלפל שחור

3/4 כפית מלח

1/4 כפית פלפל צ׳ילי גרוס

1 כף כוסברה יבשה

1 כף פטרוזיליה יבשה

1 כפית פפריקה מתוקה

1 פחית שימורים של חומוס מסוננת מנוזלים

1 פחית עגבניות מרוסקות (תוצ׳ איטליה עדיף)

2 כפות סילאן (לא חובה)

מים רותחים עד לכיסוי התבשיל (לא יותר)

4. מערבבים ומביאים לרתיחה.

מנמיכים את האש, סוגרים היטב את מכסה סיר הלחץ ומבשלים כשעה וחצי כשהסיר מבעבע קלות.

הערות:

• במקום פטרוזיליה וכוסברה יבשה אפשר כמובן להשתמש בעשבי תיבול טריים בכמות של צרור לכל סוג.

• אם לא אוהבים תבלין כל שהוא אפשר להשמיט ולהשתמש במה שאתם אוהבים.

• בבישול בסיר רגיל זמן הבישול יהיה כ-3 שעות עד שבשר הגרונות רך. גם כמות המים משתנה, מתחילים בכוס מים רותחים. במהלך זמן הבישול מערבבים מידי פעם ומוסיפים מים לפי הצורך.

One Comment

  • איציק

    זה טעים בצורה בילתי רגילה תודה רבה על מתכון ניפלא כל מתכון שלך פוגע בול

השאר תגובה

%d בלוגרים אהבו את זה: