מתוק וטעים,  שבועות,  שבת בבוקר

בלינצ'ס במלית גבינה מתוקה

שעת ארוחת ערב מגיעה ומתחשק לי להכין משהו קליל. סורקת את המקרר, אחר כך את המקפיא ומשם מציצה אלי חבילת עלי בלינצ'ס קפואים ומוכנים למילוי. כמה דקות הפשרה לאחר מכן והם כבר במחבת, מטוגנים בחמאה כשבקרבם מלית גבינה מתוקה וטעימה.
תותים וסירופ מייפל לצד הבלינצ'ס והמנה מושלמת. ככה זה, לפעמים גם לי בא להתפנק ולפנק.

בהמשך יש כמובן מתכון להכנה ביתית של הבלינצ'ס וגם מתכון למלית פטריות מלוחה.

בלינצ'ס בהכנה ביתית
חומרים ל-10 בלינצ'ס.
1. מערבבים בקערה:
2 ביצים
1 כוס חלב
3/4 כוס קמח
1 כף שמן או 15 גרם חמאה מומסת
קורט מלח
2. מניחים בצד לרבע שעה מנוחה. מרססים מעט ספריי שמן במחבת טפלון או משמנים במעט חמאה ויוצקים 2 כפות מהתערובת למחבת.
מנענעים את המחבת כך שהבלילה תכסה את כולה ומטגנים עד שהחביתית יבשה וקצותיה מתרוממים מעט. לא הופכים אלא ישר מעבירים לצלחת.
3. מכינים משטח עבודה ומניחים עליו עלה אחד של בצק. ליצירת קיפול מעטפה מניחים כף וחצי מהמלית (ראו פירוט מתכון בהמשך) על החלק התחתון של עיגול הבצק.

מקפלים קיפול אחד מלמטה כלפי מעלה רק עד להסתרת המלית. לאחר מכן מקפלים את הבצק משני צדדיו לכיוון מרכז העלה ומגלגלים עד למעלה.

ואיך משתמשים בעלי בלינצ'ס קנויים וקפואים?
1. מוציאים מהאריזה 10 עלי בלינצ'ס ומפשירים.
2. מטגנים את הבלינצ'ס במחבת עם חמאה, מכל צדדיו עד להזהבה יפה.
3. מכינים את המילוי, מערבבים בקערה:
250 גר' גבינה לבנה
1 מיכל שמנת חמוצה
3 כפות סוכר
1 שקית סוכר וניל
גרידת לימון מלימון שלם
3. מכינים משטח עבודה ומניחים עליו עלה אחד של בצק. ליצירת קיפול מעטפה מניחים כף וחצי מהמלית על החלק התחתון של עיגול הבצק.

מקפלים קיפול אחד מלמטה כלפי מעלה רק עד להסתרת המלית. לאחר מכן מקפלים את הבצק משני צדדיו לכיוון מרכז העלה ומגלגלים עד למעלה.

הארות וטיפים

  • מומלץ להגיש עם סירופ מייפל לצד פרות חתוכים.
  • למלית מלוחה: מטגנים בצל בחמאה. מוסיפים פטריות ומתבלים במלח ופלפל. מטגנים עד לאידוי כל הנוזלים. ממלאים כל עלה כמצוין במתכון ואחר כך מטגנים את העלה במעט חמאה. מגישים עם רוטב פטריות או עם  ירקות טריים/ גבינות/שמנת..

החיים קלים כשיש פתרונות מוכנים במקפיא, אל תהססו. כמה דקות עבודה והמנה מוכנה.

השאר תגובה

%d בלוגרים אהבו את זה: