אורז,  בישול,  בריא,  חגים,  טבעוני,  ללא גלוטן,  סעודת שבת,  ראש השנה

אורז שתמיד מצליח!

יש לי נוסחה להכנת אורז שתמיד תמיד מצליחה לי. האורז יוצא ״אחד-אחד״. לא יבש, שמח לקבל לתוכו כל גיוון אפשרי. פעם אורז עם פלפלים בצבעים, פעם עם המון שמיר, פעם עם גזר ואפונה ובקיצור כבר הבנתם.. כל מילוי.

אז הנה היא הנוסחה: על כל כוס אורז- כוס מים, בישול חלקי, חצי כוס מים נוספת והמשך בישול קצר. ולמתכון המפורט לאורז שבתמונה, אורז עם פלפל אדום וגזר:👇

1. שוטפים היטב במסננת 1 כוס אורז ושמים בצד.

2. מטגנים ב-2 כפות שמן 1 בצל קצוץ עד לקבלת צבע זהוב יפה.

מוסיפים:

1 פלפל אדום קטן קצוץ

1 גזר מגורר

1 כפית מלח

קורט פלפל שחור

מערבבים היטב ומוסיפים את כוס האורז, מטגנים 2-3 דקות.

3. מוסיפים 1 כוס מים רותחים. חשוב להשתמש באותה כוס בה מדדנו את האורז. מביאים לרתיחה ומכסים. מעבירים את הסיר ללהבת גז בינונית-קטנה ועל האש הכי נמוכה. רצוי לחצוץ עם רשת ברזל בין הסיר לאש.

4. מבשלים 20 דקות בדיוק (משתמשים בטיימר) ולאחר מכן מוסיפים לאורז 1/2 כוס מים רותחים בתנועות סיבוב על כל האורז ומכסים את הסיר.

5. מבשלים 10 דקות נוספות (שוב, השתמשו בטיימר) ומכבים את הגז.

הערות:

*על כל כוס אורז משתמשים כאמור בכוס וחצי מים (בשלבים) אם מכינים 2 כוסות אורז מוסיפים 2 כוסות מים רותחים, מבשלים 20 דקות ולאחריהן מוסיפים 1/2 כוס מים רותחים. ממשיכים בבישול 10 דקות ומכבים. וכן הלאה בכל כמות שתרצו.

* על כל כוס אורז מוסיפים 1 כפית קטנה-מחוקה מלח.

* ניתן לבשל אורז לבן בלבד ולוותר על כל הירקות. מדלגים על השלב הזה במתכון וממשיכים כרגיל.

הכנתם והצלחתם? ספרו לי כאן בתגובות.👇

אם לא הצלחתם ספרו לי גם שנבין ביחד מה קרה😊

4 Comments

השאר תגובה

%d בלוגרים אהבו את זה: