בישול,  ללא גלוטן,  מאפים מלוחים,  סעודת שבת,  פסח,  פשטידות,  צמחוני,  שבת בבוקר

אומלט/ מחמאר או מעקודה

איך שלא תקראו לזה, זה טעים מאוד.
חמותי שתחיה מכינה את האומלט הזה כל כך טעים שהייתי חייבת לשתף גם אתכם, שתיהנו.

יש המון וריאציות למתכון הזה. מבחינתי זה לוקח את כולם.

       
משתמשים בסיר רחב ושטוח המתאים גם לתנור.
1. מבשלים בסיר עם מים רותחים:
 6 תפוחי אדמה גדולים קלופים
2 גזרים בינוניים קלופים
מבשלים עד שהם רכים.
2. מועכים את התפו"א למחית חלקה ואת הגזרים חותכים לקוביות קטנות.
מוסיפים צרור פטרוזיליה קצוצה ומערבבים.
3. מתבלים:
3/4 כפית פלפל לבן
כפית וחצי מלח
1/2 כפית כורכום
מערבבים היטב, יוצרים בור במסה שבקערה ומוסיפים:
 6 ביצים טרופות
מתחילים לערבב פנימה כלפי חוץ.
4. מחממים בסיר שטוח ורחב שמתאים לתנור 1/2 כוס שמן קנולה ומסובבים את השמן שיצפה את דפנות הסיר.
כשהשמן חם דיו שופכים את הבלילה פנימה תוך כדי ערבוב. (שהשמן יתערבב עם הבלילה)
משטחים יפה ומטגנים במשך 5 דקות על אש נמוכה.
5. מכניסים לתנור שחומם מראש ל-200 מעלות ואופים כחצי שעה ללא מכסה. מנענעים את הסיר לפחות פעם אחת במהלך האפייה על מנת למנוע הידבקות הבלילה לסיר.
מיד בתום האפייה הופכים את האומלט על צלחת הגשה שמתאימה לקוטר הסיר. שאריות השמן עלולות להישפך, וזה בסדר. מניחים מעל האומלט נייר סופג למשך מס׳ דקות. מגישים חם.

השאר תגובה

%d בלוגרים אהבו את זה: