אפייה,  מאפים,  מאפים מלוחים,  סעודת שבת,  שבת בבוקר

קובנה תימנית

אז מה מכינים לשבת בבוקר? אין מתאים יותר ממאפה ריחני שגורם למיצי הקיבה לעבוד שעות נוספות!
הקובנה האסלית הזו כל כך משגעת וטעימה ותמיד מצליחה. מטבל עגבניות מרוסקות ליד (עם סחוג, בטח. כי אם כבר בתימן עסקינן אז עד הסוף 🙂 ביצה קשה בנוסף וצפי לשנת צהריים מפנקת והרי לכם שבת משובחת.
       
סיר ג׳חנון מאלומיניום בגודל בינוני
1. מכניסים לקערת המיקסר:
1/2 3 כוסות קמח
4 כפות סוכר
1/2 שקית שמרים טריים-25 גרם/ 1 כף שמרים יבשים
1/4 כוס שמן חמניות/קנולה
1 כוס מים חמימים + 2 כפות
מעבדים במהירות בינונית במשך 3-4 דקות.
מוסיפים:
כף מחוקה מלח 
ממשיכים לערבל 3-4 דקות נוספות.
2. מכסים את הקערה בניילון נצמד ומתפיחים עד שהבצק מכפיל את נפחו.
בינתיים מוציאים 100 גרם חמאה מהמקרר לריכוך.
3. משמנים קלות משטח עבודה ומעבירים אליו את הבצק בידיים משומנות גם הן. לשים את הבצק מעט ומחלקים אותו ל-6 כדורים שווים בגודלם.
4. משמנים מעט את סיר הג׳חנון.
שמים בקערה קטנה:
החמאה המרוככת
4 כפות שמן
5. לוקחים כדור בצק ופותחים אותו היטב עם הידיים או מרדדים עם מערוך משומן לעלה מתוח ויפה.
מורחים בנדיבות מתערובת השמן והחמאה על כל העלה ומגלגלים לרולדה. ״משבללים״ את הרולדה לצורת שבלול ומניחים בסיר המשומן.
פותחים כך את כל הכדורים ומסדרים יפה בסיר.
מכסים את הסיר בניילון נצמד (לא במכסה של הסיר) ומניחים בצד לשעה נוספת של התפחה.
6. אופים בתנור שחומם מראש ל-175 מעלות במשך שעה וחצי או עד שהקובנה חומה ואפוייה. רבע שעה לפני תום האפייה הופכים את הסיר על פניו וממשיכים לאפות.
הערות:
  • ניתן לאפות מראש ולהקפיא. במקרה הזה מפשירים את הקובנה לילה במקרר (ליל שישי) ומכניסים לתנור בבוקרו של יום שבת למשך שעתיים או על הפלטה.
  • אם רוצים לאפות את הקובנה במהלך ליל שבת אופים תחילה את הקובנה במשך שעה בחום של 200 מעלות ולאחר מכן מנמיכים את טמפרטורת התנור ל-100 מעלות וממשיכים לאפות עד שבת בבוקר.
  • מגישים לצד עגבניות מרוסקות וביצים קשות.

השאר תגובה

%d בלוגרים אהבו את זה: