אפייה,  עוגות פרי,  עוגות תפוזים

עוגת תפוזים גבוהה וטעימה

ריח הסתיו באוויר והלילות המעט קרירים יצרו אצלי חשק עז לעוגת תפוזים. אחת כזו רכה ומפנקת, גבוהה וטעימה טעימה.
היא גם פרווה ומאוד מתאימה לעוגה וקפה שאחרי ארוחת החג. אז הנה היא, עוגת תפוזים גבוהה ורכה:
     
תבנית קפיצית קוטר 28
החומרים מודגשים בגוף המתכון.
1. בקערת המיקסר עם וו הקצפה מקציפים לקצף יציב:
6 חלבונים
1/2 כוס סוכר. להעביר לקערה.
2. באותה קערה בה הקצפנו את החלבונים (אין צורך לנקותה) מקציפים:
6 חלמונים
1 כוס סוכר, לקרם בהיר. להוסיף:
גרידה מ-2 תפוזים גדולים
3 כפות שמן
1 כוס מיץ תפוזים
1/2 2 כוסות קמח תופח. מערבבים היטב לקרם תפוח ללא גושים.
3. מקפלים את קציפת החלבונים עם הקרם בעדינות עד לאיחוד החומרים.
4. יוצקים לתבנית משומנת ואופיםבתנור שחומם מראש ל-180 מעלות כחצי שעה עד שקיסם הננעץ פנימה יוצא יבש. מקררים ומפדרים באבקת סוכר.
העוגה משתבחת מאוד יום ואף יומיים לאחר הכנתה. חג שמח ומועדים לשמחה 🙂

השאר תגובה

%d בלוגרים אהבו את זה: