אפייה,  עוגות בחושות,  עוגות פרי,  עוגת לימון

עוגת לימון ריחנית ומשגעת

ריח האפייה מתפשט בבית, מפיץ ניחוחות עדינים של לימון. אני מחכה שהעוגה כבר תצא מהתנור, כל כך מתחשק לי לאכול אותה לצד כוס קפה חם.

הכנתה פשוטה עד גיחוך וטעמה מדהים מדהים! אם יש לכם כמה דקות פנויות, הכינו אותה. אני מבטיחה "שהטרחה" משתלמת!
תבנית בקוטר 24'
החומרים מודגשים בגוף המתכון.
1. בקערה אחת מערבבים לפי הסדר:
3/4 כוס שמן
2 ביצים
1 כף גרידת לימון
2 כפות מיץ לימון
1 יוגורט או שמנת חמוצה (200 מ"ל)
1/2 1 כוסות סוכר
2 כוסות קמח תופח ( או קמח רגיל+ 1 שקית אבקת אפייה- 10 גרם)
2. יוצקים את הבלילה לתבנית משומנת ואופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות במשך 35-45 דקות עד שקיסם יוצא יבש.
רצוי לבדוק כבר אחרי 35 דקות.
3. אם אופים בתבנית מסיליקון מצננים היטב את העוגה לפני חילוצה מהתבנית.
הארות וטיפים
  • ניתן לבזוק מעליה אבקת סוכר לקישוט.
  • ניתן להכין ציפוי המורכב ממיץ לימון ואבקת סוכר אותם יש לערבב למרקם דליל ולבן ולצקת על עוגה קרה.
וזה אחרי הקפה והעוגה שחלקתי עם אחותי הקטנה 🙂
                                                    טעימה, כבר אמרתי?
                                                ותודה לדונה על הרעיון המוצלח!

השאר תגובה

%d בלוגרים אהבו את זה: