טארט/פאי,  עוגות ג'לי,  עוגות פרי

עוגת ג'לי פירות

העוגה הכי קלה EVER. והיא עוד נראית מרשים!
אם באים אליכם אורחים לא קרואים או כשמתחשק לכם לפאר את השולחן ללא מאמץ, זוהי הכלה! רבע שעה והיא מוכנה.
היא טעימה, מרעננת וטעמה משתנה כל פעם תודות לפירות שתחליטו לשים בה.
אם תכינו אותה בתבנית פאי, כמוני, היא בכלל תיראה מדהים!
הבייסיק שלה זה עוגת טורט.

עם פירות טרופיים  ועיטור קצפת
תבנית פאי 24 קפיצית.

המצרכים מודגשים בגוף המתכון.

1. בקערת המיקסר מקציפים:
4 חלבונים
4 כפות סוכר
2. כשהקצף יציב מפסיקים את פעולת המערבל ומקפלים לתערובת:
4 חלמונים
 4 כפות קמח
 1 כף שמן
3. יוצקים לתבנית משומנת ואופים בתנור שחומם מראש לחום בינוני (180 מעלות) במשך 15 דקות. מצננים.
4. בשלב זה ניתן להרטיב את העוגה עם קצת סירופ סוכר (להרתיח 1/4 כוס סוכר עם 1/4 כוס מים) ולצקת מעט על העוגה. כאן ויתרתי, מפאת עצלות, והמשכתי לשלב הבא.
5. חוצים תותים לשני חצאים ומסדרים יפה על הטורט. אני השתמשתי בקצת יותר מחצי קופסת תותים,
או שמסדרים יפה פירות טרופיים מקופסת שימורים על הטורט, כמו בתמונה, ואז  אפשר להשתמש במעט מי פירות שבשימורים להרטבת העוגה.
6. מכינים ג'לי בטעם תות/אננס לפי הוראות היצרן ויוצקים מיד על התותים/פירות.
7. מקררים עד ייצוב הג'לי לפני ההגשה ושומרים במקרר.

הארות וטיפים

  • אפשר לגוון עם פירות אחרים כגון אננס, משמש, אפרסק ועוד. לא לשכוח להשתמש בהתאם בג'לי הנכון. פאי אננס עם ג'לי אננס וכו'.
  • רעיון נוסף ונחמד הוא להפוך את סדר הפעולות: לחצות את הטורט באמצע, להרטיב מנוזלי השימורים, לסדר יפה את הפירות, לצקת ג'לי ולכסות בחצי השני של העוגה. בסדר הזה לא ניתן להשתמש, כמובן, בתבנית הפאי אלא בתבנית עגולה או אפילו באינגליש קייק.
  • בהמשך לסעיף הקודם, ניתן להעשיר את העוגה ולמרוח מעליה קצפת טעימה.
ג'לי תותים
פירות טרופיים לפני הוספת ג'לי אננס

השאר תגובה

%d בלוגרים אהבו את זה: