לחמים,  מאפים

לחם בירה שחורה

קרה לכם פעם שנתקעתם בלי לחם בבית? ובכן, לי זה קרה אתמול. מה שהוביל אותי לטרוניה הבלתי נמנעת:  ׳למי לעזאזל יש כח לקפוץ עכשיו למכולת?!׳
חיטוט קצר במזווה מגלה בירה שחורה. מזמן רציתי לאפות לחם מבירה.
מה הקשר בין בירה ובין לחם או עוגות? מה הקשר- בירה נשר, כמו שאומרים בנוסטלגית. ובכן, היא מעשירה את הערכים התזונתיים במנה ותורמת עומק ומתיקות מופחתת סוכר באפייה ובישול.
לחם קל ומהיר להכנה, ללא שמרים, מתאים בול עכשיו לארוחה.
              
תבנית לחם מוארכת (של טפאל מצויינת)
המוצרים מודגשים בגוף המתכון.
1. מחממים תנור לחום של 150 מעלות.
2. בקערת המיקסר (או באופן ידני) מערבבים:
400 גרם קמח (3 כוסות פחות 2 כפות)
15 גרם אבקת אפייה (שקית וחצי)
1 כפית מלח
3. מוסיפים תוך כדי ערבוב איטי:
1 בקבוק בירה שחורה 330 מ״ל נשר מאלט
ולשים עד לקבלת בצק רך. מוסיפים:
70 גרם אגוזי מלך קצוצים גס ולשים עד להטמעתם בבצק. בשלב זה ניתן לשלב תוספות שונות כרצונכם, כגון: חמוציות, קימל, קצח וכו׳..
4. יוצקים לתבנית אפייה משומנת קלות בספריי שמן (אני משתמשת בתבנית לאפיית לחם של טפאל. תבנית נון סטיק מעולה לאפייה מוצלחת של לחם. לא מחליפה אותה!) אופים בחום של 150 מעלות 20 דקות ולאחר מכן מגבירים את חום התנור ל-175 מעלות וממשיכים לאפות 20 דקות נוספות.
5. לצנן ולהגיש בארוחה נפלאה מלווה בגבינות, ירקות, ביצים וכמובן במשקה נהדר של בירה שחורה.

השאר תגובה

%d בלוגרים אהבו את זה: