טארט/פאי,  שוקולד

טארט שוקולד

מסתבר שהיום הוא יום הפאי הבינלאומי. ולא, אין לזה קשר לעוגות.
התאריך 3.14 לפי שיטת הרישום האמריקאית, מהווה את שלושת הספרות הראשונות של הקבוע המתמטי פאי.

ביום הזה, מתמטיקאים, פיזיקאים וסתם גיקים ברחבי העולם מתכנסים לחגיגות הפאי במהלכן הם שרים שירי חג, מתחרים ביניהם בשינון ספרות הקבוע המתמטי וכמובן אוכלים מאפה פאי. אה, וזהו גם יום הולדתו של איינשטיין.  והנה לכם סיבה למסיבה ולמתכון של פאי או טארט או איך שלא תקראו לזה..

(האמת שפאי מגיע בדרך כלל מכוסה בשכבת בצק מעל המלית אבל במקרה דנן, לא נסתיר את השוקולד המעלף, נכון?)
 אגב, נכון שאמרתי שאני אוהבת את החיים הקלים במטבח? הנה ההוכחה! טארט שוקולד, עם המונמון שוקולד במינימום עבודה.

המצרכים מודגשים בגוף המתכון.

1. בקערת מעבד המזון מערבבים לכדי פירורים:
100 גר' שקדים טחונים
6 כפות סוכר
1/4 1 כוסות קמח
1/4 כפית מלח
גרידת תפוז מתפוז אחד 
100 גר' חמאה קרה
2. מהדקים היטב את הפירורים בתבנית טארט קפיצית בגודל 22. אני השתמשתי בתבנית טארט מלבנית.
3. אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות עד להזהבה קלה, כ-20-25 דק'. מצננים.
4. למילוי מכינים גנאש שוקולד. מביאים לסף רתיחה:
1 כוס שמנת מתוקה בסיר קטן או במיקרוגל.
5. בינתיים מכניסים לקערה גדולה:
250 גרם שוקולד מריר קצוץ- 60% מוצקי קקאו.
50 גרם חמאה
3 כפות סירופ תירס או דבש (לברק יפה)
קורט מלח
6. יוצקים את השמנת הרותחת לקערת השוקולד ומשהים למס' דקות.

מערבבים את השוקולד עם השמנת מהמרכז החוצה בתנועה סיבובית עד להמסת השוקולד והחמאה.
7. שופכים את הגנאש על הטארט האפוי כך שיכסה את כולו. מייצבים במקרר כ-3 שעות לפחות.הארות וטיפים

  • חשוב להיזהר לא לאפות יתר על המידה את בצק הטארט אחרת מרקמו יהיה קשה במקום פריך. לשים לב לתנור ולהוציא כשמזהיב קלות ויבש למגע.
  • ניתן למרוח ריבה, איזו שרוצים, על הטארט האפוי (לפני הוספת השוקולד). למריחה קלה לחמם 3 כפיות גדושות ריבה כ-30 שניות במיקרוגל ולהבריש. השדרוג הוא אדיר!
  • מי שאוהב אגוזים יכול להעשיר את הטארט ולפזר מעליו אגוזים קצוצים.
  • מבטיחה שפרוסה אחת מהטארט תשקיט את הקרייבינג שלכם לשוקולד להרבה זמן. או… שלא 🙂

נכון שלא נורא? אז, היכון לעבודה ובתאבון 🙂

השאר תגובה

%d בלוגרים אהבו את זה: