בריא,  טו' בשבט,  מתוק וטעים,  עוגיות,  שבת בבוקר

בוקר של קוואקר

קופסת הקוואקר המעולה שהייתה לי במזווה חיכתה בסבלנות לתורה. בבוקרו הנעים של יום שישי מצאתי את הזמן להכין ממנה פנקייק׳ס שיבולת שועל וקינמון שמנמנים ונוטפי דבש וכאילו זה לא מספיק הכנתי גם לקינוח עוגיות גרנולה עם פצפוצי שוקולד, שקדים וקינמון.
וכן, זה היה בוקר קסום בחצר הקטנה שלנו 🙂
              
כ-30 עוגיות גרנולה קטנות
המצרכים מודגשים בגוף המתכון.
1. ממסים במיקרוגל במשך 30 שניות 115 גרם חמאה. מערבבים אותה היטב במטרף ידני עם
2/3 כוס סוכר חום. לאחר שהחמאה והסוכר הקרימו, מוסיפים 1 ביצה ו-1/2 כפית תמצית וניל.
2. בקערה נפרדת מערבבים:
1/2 כוס קמח לבן
1/2 כוס קמח מלא ( או קמח לבן)
1/2 כפית סודה לשתייה
1/2 כפית קינמון
1/2 כפית מלח (לא לוותר!)
1/2 1 כוסות קוואקר
1/2 כוס שוקולד צ'יפס משובח
1/2 כוס שקדים קצוצים גס (לא טחונים)
3. מאחדים את התערובות לכדי בצק, מכסים בניילון נצמד ומכניסים למקרר למנוחה של חצי שעה.
4. מחממים תנור לחום של 180 מעלות ומרפדים תבנית תנור בנייר אפייה.
מגלגלים כדורים בגודל פינג פונג ומניחים אותם בתבנית במרווח אחד מהשני.
מועכים/משטחים מעט את העוגיות עם הידיים ומכניסים לתנור לאפייה במשך 10-12 דקות. לא יותר!
(אם נשאר בצק וסביר שישאר, יש לשמור אותו במקרר בזמן האפייה של העוגיות.)

              

 


פנקייק שיבולת שועל וקינמון
כ-10 יחידות פנקייק קטנים או 5 גדולים ושמנמנים.
1. מערבבים בקערה לפי הסדר:
1 כוס קוואקר
3/4 כוס קמח
3 שקיות סוכרזית או 3 כפות סוכר
1/4 כפית קינמון
1/2 שקית אבקת אפייה
2 ביצים
3/4 כוס חלב 
20 גרם חמאה מומסת או 2 כפות שמן קנולה
2. יוצקים מהבלילה כמות של מצקת קטנה למחבת טפלון נון סטיק. כשהפנקייק מעלה בועיות, הופכים לצידו השני לדקה או עד שמשחים. כך ממשיכים להכין את יתרת הפנקייק׳ס.
מגישים חם בליווי דבש ופירות.
             

השאר תגובה

%d בלוגרים אהבו את זה: